לדלג לתוכן

יחסי אזרבייג'ן–סרביה

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
יחסי אזרבייג'ןסרביה
אזרבייג'ןאזרבייג'ן סרביהסרביה
אזרבייג'ן סרביה
שטחקילומטר רבוע)
86,600 77,474
אוכלוסייה
10,357,139 6,720,281
תמ"ג (במיליוני דולרים)
72,356 75,187
תמ"ג לנפש (בדולרים)
6,986 11,188
משטר
רפובליקה רפובליקה

יחסי אזרבייג'ן–סרביה הם היחסים הדו-צדדיים שבין הרפובליקה של אזרבייג'ן לבין הרפובליקה של סרביה. אזרבייג'ן מחזיקה בשגרירות בבלגרד ולסרביה שגרירות בבאקו. שתי המדינות חברות באו"ם, מועצת אירופה, שותפות לשלום, ארגון שיתוף הפעולה הכלכלי של הים השחור (BSEC), ובארגון לביטחון ולשיתוף פעולה באירופה (OSCE).

במהלך ההיסטוריה, סרביה וחלקים מאזרבייג'ן נכבשו בידי האימפריה העות'מאנית.

חטיבת הרובאים ה-223 שהורכבה מתושבי אזרבייג'ן השתתפה בכיבוש יוגוסלביה ובלגרד מידי גרמניה הנאצית במהלך מלחמת העולם השנייה.

ביקורים רשמיים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  • שר החוץ הסרבי, ווק ירמיץ', ביקר באזרבייג'ן ב-2009. נשיא סרביה בוריס טאדיץ', ביקר באזרבייג'ן ב-2010. במהלך ביקורו הגיע טאדיץ' לקבריהם של קורבנות ינואר השחור[1] ודיבר על היחסים בין שתי המדינות.
  • נשיא אזרבייג'ן, אילהם אלייב ביקר בסרביה בשנת 2011. אלייב וטאדיץ' חשפו אנדרטה לזכרו של וואזיר חג'ייבוב בעיירה נובי סאד, וכן השתתפו בפתיחת פארק טסמג'דאן בבלגרד.
  • שתי המדינות משתפות פעולה בתחומי האנרגיה ובחינוך. בהתאם לכך שרי החוץ של שתי המדינות נועדים דרך קבוע.

יחסים פוליטיים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

סרביה הייתה בין המדינות שהצביעו בעד אזרבייג'ן בהחלטת העצרת הכללית של האו"ם 62/243, בעניין נגורנו קרבאך. ביום שבו הכריז נציג קוסובו על עצמאות חבל הארץ מסרביה, הצהירה אזרבייג'ן כי היא "רואה במעשה בלתי חוקי זה מנוגד לחוק הבינלאומי, ומכאן, עמדת אזרבייג'ן ברורה: היא אינה מכירה בעצמאותה של קוסובו".[2] אזרבייג'ן הסיגה גם את כוחות השלום מקוסובו. טורקיה עשתה מאמצים ניכרים בכינוס ארגון הוועידה האסלאמית (OIC) שנערך בדקר, סנגל, למען הצהרה נחרצת בעד עצמאות קוסובו, אולם בין המדינות המתנגדות הייתה גם אזרבייג'ן. במהלך הישיבה הראשונה של הוועדה הבין-ממשלתית של אזרבייג'ן וסרביה ב-4 בנובמבר 2011, הצהיר היו"ר מאזרבייג'ן, שר הפיתוח הכלכלי, על תמיכה בסרביה. בתגובה, הצהירה סרביה כי היא תמשיך לתמוך בעמדת אזרבייג'ן בסכסוך נגד ארמניה.

שתי המדינות מתכננות לבטל את הצורך בוויזה עבור אזרחיהן.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]